Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Relatiebeheerder VO

Werkgever:Gilde Opleidingen
Plaats:Roermond

Heb jij een passie voor onderwijs én ben jij een krachtige relatiebeheerder? Solliciteer dan nu en start met Het Echte Werk!

Wat ga je doen als Relatiebeheerder VO?
Als relatiebeheerder voortgezet onderwijs ben je het gezicht en eerste aanspreekpunt van Gilde Opleidingen voor de vo-scholen in Noord- en Midden-Limburg. Je legt en onderhoudt actief contacten met de vo-scholen in deze regio. Je bent een stevige gesprekspartner voor directies, decanen en docenten van de VO-scholen en je weet daarbij als verbinder naar de Gilde Vakscholen te acteren. Je werkt intensief samen met de vo-scholen en je interne collega’s; het team Marketing en Werving, het Gilde Loopbaancentrum, en de accountmanagers van de verschillende Gilde vakscholen en Gilde Bedrijfsopleidingen.
Je informeert decanen, studieloopbaanbegeleiders, teamleiders, docenten en leerlingen van vo-scholen over de opleidingen bij Gilde Opleidingen en je ontwikkelt in samenwerking met je interne partners programma’s met als doel studenten te werven. Je kent de mbo-markt en het aanbod van Gilde Opleidingen als de beste en je weet hieruit nieuwe verbindingen met de vo-scholen te creëren.
Je komt te werken bij de afdeling Studentenzaken & Communicatie. De standplaats is Roermond en verder ben je veel onderweg in Midden- en Noord-Limburg.

Welke taken horen hierbij?

 • Je ontwikkelt strategische en tactische plannen om structureel de contacten met vo scholen (op alle niveaus) te leggen/verbeteren en in samenwerking met de vo scholen de leerlingen in vroegtijdig stadium op de hoogte brengen van en te interesseren voor de studiemogelijkheden bij Gilde Opleidingen.
 • Je adviseert ten aanzien van jouw plannen om de instroom van vo-leerlingen naar Gilde Opleidingen te verbeteren. Je vertaalt hiertoe de wensen en behoeften van de vo-scholen in concrete plannen om vo scholieren te bereiken.
 • Je legt en onderhoudt contacten met decanen, docenten en teamleiders van vo-scholen in de regio Noord- en Midden-Limburg, die een belangrijke rol spelen in het keuzeproces naar een vervolgopleiding van vo-leerlingen.
 • Je houdt rekening met bestaande samenwerkingen tussen de Gilde vakscholen en specifieke vo-scholen voor bijvoorbeeld doorlopende leerlijnen en onderwijskundige afstemming. Deze samenwerkingen blijven in tact en onder verantwoordelijkheid van de Gilde vakscholen, maar je speelt wel degelijk een rol in signaleren en monitoren van trends en ontwikkelingen op dit gebied.
 • Je initieert algemene voorlichting over alle studierichtingen aan decanen, studieloopbaanbegeleiders, docenten, teamleiders, vo-leerlingen en hun ouders. Bij school- en opleidings-specifieke voorlichting weet je feilloos de juiste mensen uit de Gilde-organisatie aan te haken.
 • Je initieert en adviseert over de voorlichtingskalender en coördineert de informatie en voorlichting op beurzen, markten, open dagen en andere voorlichtingsbijeenkomsten voor aankomende studenten. Je ontwikkelt nieuwe initiatieven om de informatie en voorlichting te verbeteren.
 • Je bent actief betrokken bij de verdere ontwikkeling van een CRM-systeem.
 • Je treedt op als projectleider voor multidisciplinaire projecten om te komen tot verbeteringen in de relatie met vo scholen.

In deze functie is geen dag hetzelfde. Je gaat voor een kennismakingsgesprek naar een decaan op de ene vo-school en schrijft verder aan jouw strategisch plan om de relatie met VO-scholen in de regio structureel te verbeteren. Je schrijft een evaluatie over een samenwerkingsverband tussen een opleiding en een vo-school uit de regio en je organiseert een kennismakingsbijeenkomst voor jouw Gilde-promotieteam. Oh ja, en vergeet niet om nog naar het decanenoverleg over de open dagen te gaan aan het einde van de middag…. Gilde Opleidingen wil investeren in haar relatie met de VO-scholen in de regio. Vanuit de gedachte dat we jonge mensen in onze regio klaar willen maken voor #hetechtewerk, en willen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deze mensen.

Jouw talent en ambitie
Een strategische blik, een grote mate van zelfstandigheid, uitstekende communicatieve vaardigheden, een goede planmatigheid, een flexibele werkhouding, relatiegerichtheid maar ook een hands-on-mentaliteit zijn echte vereisten. Daarnaast ben je klant- en servicegericht, zonder het doel uit het oog te verliezen. 
En verder heb je:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • kennis van de ontwikkelingen binnen het (mbo) onderwijs;
 • aantoonbare affiniteit met marketing en werving.

Wij zijn Gilde Opleidingen
Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.100 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 10.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen opwww.gildeopleidingen.nl.

Ons aanbod
Het betreft een fulltime functie, in eerste instantie voor de duur van één jaar. Omdat dit een nieuwe functie is, zal de inschaling nog moeten plaatsvinden. Wij schatten in dat het een functie in schaal 10 van de cao mbo betreft. Het salaris wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao-mbo.
De startdatum is in overleg, liefst zo snel mogelijk.

Meer weten?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Thijs Metsemakers, hoofd Studentenzaken en Communicatie, via telefoonnummer +31 6 51152840 .
Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure of problemen ervaren bij het online solliciteren, mail dan naar: solliciteren@rocgilde.nl.

Reageer!
Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 12 februari 2019 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

Datum gesprekken
De gesprekken vinden plaats op 18, 19 en 20 februari 2019.

Wij werken niet met externe partijen voor het invullen van deze vacature.